מי יאהב ויטפל בילד שלי כמוני?!

בחירת מסגרת חינוכית לילד/ה 

שאלה קשה! בחירה לא פשוטה ! וכמוכם, גם הורים רבים נוספים מתחבטים בשאלה – כיצד יוכלו לנבא מה תהיי המסגרת הטובה ביותר עבור הילד שלהם?! שאלה זו עומדת בפני כל גיל ולפני כל מסגרת חינוכית: משפחתון, פעוטון, גן, כיתה א’, מסגרת רגילה או מיוחדת ואפילו אצל מטפלת פרטית או צהרון.

אבל הרי ידוע וברור לנו, שלצערנו, כל מסגרת שנבחר לא תהיי מושלמת כמו הטיפול המסור והאהוב שאנו נותנים לילד בבית ולכן צריך להתגמש בדרישות ולתת סדרי עדיפויות בבחירה. אך למה נותנים עדיפות בבחירה ? לגננת, צוות הגן, ניקיון אולי החצרות
או שאולי בכלל חשובה לנו התזונה.
מה הם סדרי העדיפויות שלכם תצטרכו להחליט בעצמכם או (ועדיף) ביחד, בשיח משותף עם בן/בת הזוג ולהבין מה מנחה אתכם בבחירת מסגרת חינוכית.
אך יחד עם זאת, נשאלת שאלה האם סדרי העדיפויות שלכם תואמים את צרכי הילד ?! אני רוצה לקוות שכן, אך לצערי התשובה על כך אינה חד משמעית. כל ילד הוא עולם ומלואו וכך גם הצרכים שלו. האחד זקוק ליותר חם ואהבה (בעיקר בגילאים
הצעירים), השני ליותר תכן וידע, לשלישי קושי מסוים פיזי או רגשי שצריך התאמה מיוחדת והרביעי אוהב לישון ולכן זקוק לשנת צהריים ארוכה. ולכן, אך אל תשכחו להתייחס למימד זה בבחירת המסגרת.
בנוסף, פרמטר נוסף שנכנס לאחרונה וצובר תאוצה זה עניין ההמלצות. פעם שאלנו רק את השכנה, היום שואלים את כל הקבוצה בפייסבוק. אז ראשית בעניין זה קחו כל המלצה ברשת בערבון מוגבל. לא פעם ההמלצה אינה “טהורה” ומניעים נוספים שאינכם מודעים להם עומדים מאחורי ההמלצה. ושנית, לגבי המלצת ה”שכנה”. אצל הורים רבים מתבצעת הבחירה מתוך הנחה שאם הגן מאוד יפה, עולה גם לא מעט וגם הילדים של ה”שכנה” שם אז אין ספק שהגן מושלם, גם לילד שלהם. אז זה נכון, חלקית. מה שטוב לשכנה לא בהכרח מתאים לילד שלכם. השיח והתקשורת שיצרה ה”שכנה” עם הגננת וצוות הגן לא בהכרח יהיה אותו השיח שאתם תצרו, לא בטוח שסדרי העדיפויות שנתנה ה”שכנה” שחיפשה גן לילדים שלה תואמים את סדרי העדיפויות שלכם. ולכן הורים, לא תמיד יש מקום להשוואות בבחירת גן. ניתן לקבל המלצה, וזה בהחלט שלב חשוב אך מעבר לכך אין טוב ממראה עיניים ו-  אינטואיציית הבטן !

ובתמצית, לבחירת מסגרת חינוכית יש השלכות רבות לכן פעלו לפי שלבים:

סדרי עדיפויות. מה חשוב לכן במסגרת ?!
חשיבה מעמיקה , האם המסגרת החינוכית גם תואמת לצרכי הילד?! (כאן לעיתים התשובה לא ברורה להורים חד משמעית ולכן יש להתייעץ עם איש מקצוע)
המלצות. אבל לא לשכוח גם להסתייג מהם במידת הצורך.
מראה עיניים – להסתובב בין גנים שונים ולשים לב להבדלים. השוואה נותנת פרופורציה.
אינטואיציה הורית ! לא לוותר עלייה  !!! המקום שהרגיש לכם הכי טוב בביקור זה המקום שתבחנו אותו לעומק.

וכל מה שנותר לי לאחל לכם ולילדכם, בהצלחה! בכל מסגרת חינוכית שתבחרו.

כאן לעזרתכם ולכל שאלה,
נופר ירושלמי- ספדה, יועצת חינוכית

כיתבו לנו :)

המרכז החברתי מעניק ייעוץ חינוכי למוסדות וארגונים חינוכיים בנושאים חברתיים, פיתוח ושכלול מיומנויות חברתיות. הנחייה חברתית פרטנית וקבוצתית,הרצאות, סדנאות וכתיבת תכנים חברתיים. ייעוץ והתאמה של מסגרות חינוכיות לילדים. הדרכה והכוונה לקראת ועדות השמה ושיבוץ בחינוך מיוחד.

יכול לעניין אותך בנוסף

רגישות לדחייה והמוח החברתי

חשיבות רבה יש לחיבורים חברתיים. מאמר שנתקלתי בו מוצא הקשר בין חיבור חברתי לקוי לחיזוק רגישות לדחייה חברתית והופעת סימפטומים פסיכיאטריים. שווה קריאה על אף היותו באנגלית.

המשך קריאה
Wishlist 0
Continue Shopping

הצטרפו לניוזלטר שלנו!

הירשמו וקבלו הטבת הצטרפות של 5% הנחה בקנייה הבאה באתר

חדש במרכז החברתי

קורס הכשרת מטפלים חברתיים

למידה חברתית’ כיצד מלמדים?
כיצד הופכים ילד.ה מ’דחויים חברתית’ ל ‘כשירים חברתית’?

למידה חברתית’ כיצד מלמדים?
כיצד הופכים ילד.ה מ’דחויים חברתית’
ל ‘כשירים חברתית’?

קורס פרקטי להנחיה חברתית בקליניקה, בפרטני או בקבוצה

איזה כיף שהצטרפתם!

קוד קופון: hevrati5

Open chat
היי :)
אני כאן לכל שאלה